19 Eylül 2014 Cuma

Var Mısın İddaaya?



Var mısın iddiaya? Bu bizim ülkemizde oldukça kullanılan bir cümledir.Ancak günümüzde artık hem iddialaşın hem de kazanın. Bir tahminde bulunup iddiaya girerek kazancınızı arttırmanın en keyifli yolu haline gelen bir oyun olan İddaa oyunu ile sizde dilediğiniz spor dalındaki karşılaşmalarda bulunduğunuz tahminlerle kazanç elde edebilirsiniz. Dilerseniz ben bu işi çok iyi biliyorum diyerek kendi bilginiz ile bu oyunu oynayın dilerseniz ise istatiki bilgiler doğrultusunda işinizi sağlama alabilirsiniz. Seçim sizin…

17 Eylül 2014 Çarşamba

Zeus Heykeli Hakkında Bilgi


Zeus Heykeli Betimlemesi
Phidias'ın tasarımına sadık
kalınarak, bronz ve mermer
kullanılarak yapılmıştır.

Dünyanın meşhur yedi harikasından biri olan Zeus Heykeli M.S. 435 yılında, altın ve oyma fildişi parçaları kullanılarak yapılmıştır. Yunan mitolojisinin baş tanrısı Zeus’a atfen yapılan tapınağın içinde yer alan bu heykel yaklaşık olarak 12-13 metre boyundaydı. Dönemin insanları oturur pozisyonda tasvir edilen Zeus’un bu kadar büyük olmasından ötürü, heykelin hareket ederek ayağa kalması durumunda tapınağın yıkılacağını düşünüyordu. Zira oturur halde betimlenen Zeus’un kafası, bu haldeyken dahi tapınağın tavanına değdi değecekmiş gibi görünüyordu… Bugün Yunanistan’da yer alan ve ilk olimpiyat oyunlarının yapıldığı antik kent Olimpiya’da yer alan Zeus tapınağındaki bu heykel; Atina’daki Parthenon Tapınağı’nda yer alan Athena heykelinin heykeltıraşı Phidias tarafından yapılmıştır. 

Dünyanın yedi harikasından biri olan Zeus Heykeli; mitolojide baş tanrı olarak kabul edilen Zeus’un oturur pozisyonda, sağ elinde zafer tanrıçası Nike ve diğer elinde, yanında kartal bulunan hükümdarlık asasıyla betimlendiği bir figürdür. 

Zeus’un üzerinde oturduğu tahtın kendisi bile paha biçilemez bir sanat eseriydi. Zira heykelin üstünde oturduğu taht; altın, abanoz, fildişi ve pek çok değerli taş kakmasına ev sahipliği yapıyordu. Zeus Heykeli’nin derisi fildişi; elbisesi, saç ve sakallarıysa altındandı. 391’de putperestlik simgesi olarak görülen olimpiyat oyunlarının sona erdirilmesinin ardından heykel önce Constantinople yani İstanbul’a getirilmiş, 71 yıl sonra yaşanan Büyük İstanbul Yangınından sonrası “ortalıktan kaybolmuştur...

Olimpos’ta 1829 yılında heykele ait bazı parçalar bulunmuştur ve bu parçalar günümüzde dünyanın en ünlü müzelerinden olan Paris Louvre Müzesi’nde hala sergilenmektedir.